22.850 este numărul semnăturilor de susținere în județul Satu Mare

20.03.2014 | Satu Mare , alegeri europarlamentare

22.850 este numărul semnăturilor de susținere în județul Satu Mare

„Mulțumiri tuturor celor care, pe parcursul ultimelor săptămâni, au mers din ușă în ușă pentru a aduna semnături de susținere din partea locuitorilor. Datorită efortului comun  al primarilor, viceprimarilor, consilierilor și voluntarilor am reușit să obținem 22.850 de semnături pe care azi le ducem personal la Cluj”,  a declarat președintele executiv al organizației județene a UDMR Satu Mare.

Semnăturile de susținere pentru alegerile europarlamentare urmează a fi depuse și înregistrate de către reprezentanții UDMR la data de 24 martie. Pe lista electorală a Uniunii sunt prezenți patru candidați din județul Satu Mare: Pataki Csaba și Magyar Lóránd au fost desemnați de organizația județeană a UDMR, Nagy Szabolcs este reprezentantul organizației de tineret, în timp ce Őri-Pákay Franciska candidează din partea organizației de tineret și a organizației de femei din UDMR Satu Mare.

„Sunt încântat că solicitarea noastră s-a bucurat de succes, iar reacția oamenilor a fost pozitivă, precum și de faptul că maghiarii au înțeles foarte bine că pentru a avea reprezentare în Parlamentul European este nevoie și de voturi, nu sunt suficiente doar semnăturile de susținere. Iar țelul nostru este de a trimite cât mai mulți reprezentanți ai comunității maghiare în Parlamentul de la Bruxelles, deorece numai ei vor lupta pentru interesele noastre, ei vor fi singurii mesageri ai valorilor noastre în Europa. Cauza maghiară va fi susținută de nimeni alții decât de reprezentanții comunității noastre”, a subliniat președintele executiv al UDMR Satu Mare.