Antal Lóránt: În 11 decembrie miza este viitorul tinerilor și a Transilvaniei!

29.11.2016 |

Antal Lóránt: În 11 decembrie miza este viitorul tinerilor și a Transilvaniei!

”Vom crea noi locuri de muncă sau lăsăm tinerii să se descurce singuri? Sprijinim tinerii antreprenori sau îi vedem emigrând? Transilvania sau București? Asta este miza în 11 decembrie! Organizația de tineret MIÉRT și UDMR construiesc viitorul Transilvaniei, muncesc pentru ca tinerii să rămână în țară, să nu emigreze”, a subliniat marți, 29 noiembrie, Antal Lóránt, candidatul UDMR pentru Senat, președintele organizației de tineret MIÉRT, în timpul unor întâlniri pe care le-a avut cu localnicii comunităților Secuieni, Eliseni și Petreni din județul Harghita. În opinia sa viitorul Transilvaniei depinde de tineri.

”Această afirmație nu a fost niciodată mai adevărată, generația mai în vârstă trebuie să ia act de asta”, a adăugat acesta.

Este un lucru în vogă să spunem că tinerii nu trebuie lăsați să emigreze. Asta nu înseamnă că tinerii trebuie descurajați să își încerce norocul peste hotare. Dar este la fel de important ca ei să se întoarcă acasă cu experiența dobândită în străinătate. Vrem să construim o Transilvanie unde este bine să te întorci. Unde tinerii vor să înființeze întreprinderi, unde se crează locuri de muncă”, a spus președintele organizației de tineret. El este de părere că toate acestea vor fi posibile doar dacă statul nu nenorocește, ci sprijină tinerii antreprenori.

În comparație cu statele occidentale, la noi este un proces destul de greoi să înregistrezi o afacere. „Susținem ideea înființării societăților comerciale într-o singură zi și scutirea tinerilor antreprenori aflați la început de drum de la plata altor impozite în afara celor pentru venit timp de trei ani. Soarta unei întreprinderi poate depinde de asta. Totodată, avem nevoie de tineri competitivi și bine pregătiți, iar asta depinde de un sistem de educație bine gândit. Știm că este în interesul tinerilor să învețe limba română ireproșabil. Trebuie să îi ajutăm în asta”, a enumerat Antal Lóránt prioritățile UDMR și MIÉRT.

În ziua de azi un hairstylist, un bucătar bun sau un mecanic auto câștigă bine chiar și la douăzeci și ceva de ani, în timp ce un tânăr cu diplomă de facultate începe să aibă un salariu decent doar pe la 30 de ani. „Nu trebuie să avem idei preconcepute despre educația profesională. Dimpotrivă, trebuie să ne asigurăm că avem școli profesionale bune în toată Transilvania”, a spus el.

Nu e ușor să creăm condițiile necesare pentru ca tinerii să nu emigreze. Dar dacă reușim, sunt convins că aceștia vor opta să rămână acasă, să se întoarcă acasă. Nu e adevărat că tinerii de zi nu vor să întemeieze o familie, nu e adevărat că ei nu sunt interesați de politică. Dacă creăm condițiile necesare pentru ei, atunci ei vor asigura viitorul Transilvaniei, viitorul acestei țări. Pentru că ce este bun pentru comunitatea maghiară, este bun pentru toți cetățenii acestei țări, iar ce este bun pentru Transilvania, este bun și pentru România”, a conchis președintele organizației de tineret, adăugând că el muncește pentru o Transilvanie de unde tinerii nu vor să emigreze.

În 11 decembrie miza este viitorul tinerilor, viitorul Transilvaniei, viitorul nostru, al tuturor.