Antal Lóránt la Satu Mare

15.05.2014 | Satu Mare , alegeri europarlamentare

Antal Lóránt la Satu Mare

Foto: Csedő Attila

Ieri, Antal Lóránt, candidatul UDMR şi al Conferinței Tinerilor Maghiari din România (MIÉRT) la alegerile europarlamentare, a dus mesajul UDMR şi al tinerilor în judeţul Satu Mare, respectiv şi-a declarat sprijinul pentru Nagy Szabolcs, preşedintele executiv al UDMR Satu Mare, care şi-a depus candidatura la alegerile parlamentare parţiale în Colegiul nr. 2. „Amândoi venim din rândul tinerilor şi sunt de părere că misiunea noastră este aceeaşi, să ne adresăm tinerilor care s-au îndepărtat de politică", a declarat Antal Lóránt în Satu Mare, la micul dejun organizat presei locale.

La întrebările ziariştilor, Nagy Szabolcs, candidatul UDMR în Colegiul nr. 2, a declarat în legătură cu experienţele din zilele trecute: "Oamenii din judeţul Satu Mare sunt extrem de informaţi în legătură cu miza alegerilor din 25 mai. Reacţiile sunt foarte pozitive, deoarece oamenii simt sinceritatea deputaţilor UDMR pe care şi-au asumat-o în această campanie. Este un sentiment foarte bun că oamenii din judeţul Satu Mare nu doresc să pună în pericol problema reprezentării maghiare nici la nivelul Parlamentului European şi nici al Camerei Deputaţilor. Bătrânii şi tinerii sprijină de asemenea UDMR, ceea ce este un semn încurajator pentru viitor”.

Cei doi candidaţi ai UDMR au fost acompaniaţi de Gaal Gergely, vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat (IKSZ) din Ungaria, care a declarat că reprezentarea puternică a maghiarilor în Bruxelles este totodată şi interesul comun al tinerilor din Bazinul Carpatic.