Antal Lóránt: Senatul, în calitate de prima Cameră sesizată, a votat în favoarea amendamentului UDMR privind furnizarea gazelor naturale în localitățile turistice

24.05.2018 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Antal Lóránt: Senatul, în calitate de prima Cameră sesizată, a votat în favoarea amendamentului UDMR privind furnizarea gazelor naturale în localitățile turistice

Senatul, în calitate de prima Cameră sesizată, a votat în această săptămână în favoarea proiectului legislativ care modifică Legea energiei electrice și a gazelor naturale. În timpul lucrărilor din comisiile de specialitate, legiuitorii UDMR au depus un amendament la acest proiect de act normativ care prevede obligativitatea extinderii rețelei de furnizare a gazelor naturale în localitățile turistice. Amendamentul a fost elaborat de senatorul UDMR din județul Harghita, Antal Lóránt.

Amendamentul depus prevede cadrul legislativ necesar pentru a demara lucrările în vederea racordării acestor localități la rețeaua de furnizare a gazelor naturale. Modificarea ar fi în beneficiul turismului din România dar, nu în ultimul rând, ar servi și la  bunăstarea populației din aceste localități. Amendamentul adoptat săptămâna trecută în timpul lucrărilor din comisia de specialitate a Senatului, care a fost inclus în textul proiectului de lege adoptat în această săptămână de plenul Camerei superioare a Parlamentului, prevede obligativitatea racordării unor localități care sunt destinații turistice la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, cum ar fi Borsec, Praid și Băile Homorod din județul Harghita, sau Băile Felix. Este inacceptabil ca localități din România care sunt stațiuni turistice, multe dintre ele fiind clasate ca orașe, să nu fie racordate la rețeaua de distribuire a gazelor naturale”, a declarat, miercuri, după votul din plen, senatorul din județul Harghita, Antal Lóránt.

După cum este cunoscut, în România există 25 de stațiuni turistice de interes național care nu beneficiază de aprovizionare cu gaze naturale, în timp ce 46 din cele de interes local nu sunt racordate la rețeaua de distribuție.

 „Trebuie urgentată soluționarea acestei probleme, pentru că, astfel, aceste destinații turistice vor deveni mai atractive atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei din străinătate. Această modificare aduce, în același timp, beneficii pentru comunitățile locale. Neracordarea acestor localități la utilitățile publice ar în semna un dezavantaj din punct de vedere al industriei sau a investițiilor”, a subliniat Antal Lóránt importanța modificării legislative.

Decizia finală în cazul acestui proiect de lege va fi luată de Camera Deputaților.

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.