Avem nevoie de fiecare sătmărean pentru a continua munca începută!

05.06.2012 | Alegeri locale , Satu Mare

Avem nevoie de fiecare sătmărean pentru a continua munca începută!

„În ultimii patru ani, Uniunea Democrată Maghiară din România a utilizat toate instrumentele parlamentare şi care ţin de actul guvernării pentru a ajuta la dezvoltarea comunităţilor  locale, pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai. În pofida crizei economice, comunităţile noastre au construit, s-au dezvoltat, rezultatele fiind vizibile. Convingerea noastră este că dezvoltarea şi întărirea comunităţilor locale nu are alternativă” – a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Satu Mare în cadrul unei conferinţe comune de presă la care au participat candidaţii Uniunii pentru consiliul local şi judeţean, respectiv Csehi Árpád, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Iuliu Ilyés, primarul Municipiului Satu Mare.

Kelemen Hunor a declarat că a venit în judeţul Satu Mare pentru a-i sprijini cu prezenţa sa pe candidaţii UDMR.

„Iuliu Ilyés a reuşit în timpul celor două mandate de primar să relanseze şi să dezvolte acest oraş care a fost multă vreme neglijat. El a fost şi va rămâne primarul tuturor locuitorilor oraşului, fără deosebire de naţionalitate sau apartenenţă religioasă. În ultimii patru ani, Csehi Árpád a depus o muncă intensă, iar rezultatele se pot vedea în toate localităţile judeţului. Candidaţii noştri au dialogat cu cetăţenii nu doar în perioada campaniei electorale, dialogul cu oamenii a fost unul continuu. Ei au fost atenţi la problemele cu care se confruntă comunităţile şi au muncit pentru a găsirea celor mai bune soluţii pentru rezolvarea lor. Ei nu privesc oamenii de sus, din avion, nu-i desconsideră, ci umblă cu picioarele pe pământ, în lumea reală” – a spus preşedintele UDMR referindu-se la acţiunea de campanie a unui contracandidat, în urma căreia tot oraşul a fost inundat de fluturaşi electorali aruncaţi din avion.

El a mai afirmat că ştie despre vizita recentă la Satu Mare a unui fost premier pe care, de altfel, îl respectă mult, dar consideră că declaraţiile făcute de acesta despre judeţul Satu Mare nu sunt adevărate.

„Pe parcursul celor doi ani şi jumătate, cât timp UDMR s-a aflat la guvernare, judeţul Satu Mare a beneficiat de un însemnat sprijin guvernamental şi aici mă refer la.reabilitarea infrastructurii, construcţia reţelelor de apă şi canalizare, proiectele care au adus dezvoltare în domeniul turismului, mediului, educaţiei, sănătăţii, salvarea şi sprijinirea valorilor culturale. Pentru toate acestea, judeţul Satu Mare a primit alocări de peste 780 de milioane de lei. Eu am încredere că sătmărenii văd rezultatele şi cred ceea ce văd cu proprii lor ochi şi, în momentul în care vor fi în faţa urnelor de vot, nu vor da crezare declaraţiilor neadevărate. Am încredere că vor vota candidaţii care s-au născut aici, care cunosc problemele oamenilor şi care vor şi rezolva aceste probleme” – a conchis preşedintele UDMR.

Răspunzând unei întrebări adresate în timpul conferinţei de presă, Kelemen Hunor a declarat că nu şi-a schimbat părerea în legătură cu vizita în România a preşedintelui Parlamentului ungar, Kövér László.   „Am spus în mai multe rânduri că nu consider un lucru corect ca oricine să se implice în campania electorală pentru alegerile locale din România. Însă, nu putem să oprim pe nimeni. Eu consider că maghiarii din Ardeal ştiu ce este bine şi cunosc situaţia reală. Kövér László vine aici miercuri şi se va întoarce în Ungaria vineri. Noi însă vom rămâne aici, acasă, vom plăti taxe şi ne vom vedea de treabă. Şi noi vom putea să ne rezolvăm propriile noastre probleme, până acum nu le-a rezolvat nimeni în locul nostru. Prezenţa lui Kövér László este inutilă în această campanie, nu a ajutat cu nimic comunitatea maghiară din Transilvania. Ba chiar tensiunea care se simte în relaţiile româno-maghiare i se datorează în mare parte. Şi atenuarea acestei tensiuni va cădea tot în sarcina organizaţiei de reprezentare a intereselor comunităţii maghiare, în sarcina UDMR ” – a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

În aceeaşi conferinţă de presă, primarul Iuliu Ilyés a prezentat un grafic care ilustrează o parte a investiţiilor făcute în Satu Mare. „În ultimii opt ani s-au făcut paşi importanţi. În oraş au prins viaţă proiecte care au adus dezvoltare, care au avut ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a nivelului de trai a sătmărenilor, asigurarea unui viitor mai bun pentru toţi locuitorii oraşului. Avem rezultate concrete pe care continuăm să construim şi pentru care le-am obţinut muncind  împreună, investind putere, energie şi entuziasm. În toate săptămânile ce au trecut am manifestat toată deschiderea să discut împreună cu contracandidatul meu despre proiecte, să susţin cu argumente promisiunile mele, să dezbat soarta oraşului, însă din păcate, acest lucru nu a fost posibil din cauza tergiversărilor acestuia” – a spus Iuliu Ilyés.

Referindu-se la campania UDMR din Satu Mare, el a arătat că aceasta a fost curată şi cinstită.. „Am dus o campanie electorală curată, cinstită şi pozitivă, am promis lucruri reale şi realizabile, ne-am concentrat pe nevoile sătmărenilor şi nu vom proceda altfel nici acum, în ultima săptămână a campaniei electorale. Avem, însă, informaţii care arată că unii dintre contracandidaţi vor încerca în zilele următoare să intoxice, să dezinformeze şi să deruteze populaţia cu foarte multe minciuni şi acuzaţii false. Noi credem în înţelepciunea sătmărenilor şi în faptul că vor decide ţinând cont doar de ceea ce cred ei despre candidaţi, de ceea ce au experimentat în ultimele 4 săptămâni şi în ultimii opt ani. Soarta municipiului Satu Mare nu se decide la nivel naţional, soarta oraşului trebuie decisă la nivel local, şi sătmărenii ştiu foarte bine ce este cel mai bine pentru oraş. Ştiu că dacă vor alege un primar rău, comunitatea locală va avea de suferit. Noi îi încurajăm ca duminică să dea voce propriei lor voinţe”, a afirmat candidatul UDMR la Primăria Satu Mare.

La rândul său,  Csehi Árpád Szabolcs a făcut un bilanţ al muncii depuse în fruntea Consilului Judeţean Satu Mare.

„Campania se apropie de sfârşit, la fel şi acest mandat. Făcând bilanţul celor patru ani putem afirma că, împreună cu echipa UDMR şi Consiliul Judeţean, am dus la bun sfârşit tot ce ne-am asumat în 2008. Am făcut faţă cu succes şi noilor provocări, cum ar fi, de exemplu, punerea la punct a întregului sistem sanitar” – a declarat Csehi Árpád Szabolcs.

„Întotdeauna am fost călăuziţi de un singur ţel: interesul locuitorilor judeţului Satu Mare. Dacă parcurgem rezultatele noastre vom putea spune că fiecare regiune a judeţului s-a dezvoltat,  atât  zona Careului, zona Oaşului, zona Tăşnadului, cât şi zona Hododului.Vom putea să dezvoltăm judeţul Satu Mare doar dacă fiecare regiune  se va dezvolta” – a spus Csehi Árpád. El a adăuga că în ultimii patru ani s-a aflat în mod constant între sătmareni. „ Nu i-am întâlnit pe sătmăreni doar în campania electorală. Şi cred că, tocmai din acest motiv, putem să ne propunem obiective care să reprezinte soluţii reale pentru problemele sătmărenilor şi care să dezvolte Satu Mare. (...)  sunt lucruri de făcut, însă avem nevoie de sprijinul Dumneavoastră pentru ca peste patru ani să putem spune: am promis, am făcut şi continuăm munca!”, a mai spus candidatul UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Conferință de presă la Satu Mare Conferință de presă la Satu Mare Conferință de presă la Satu Mare