Continuă campania de strângere a semnăturilor în județul Satu Mare

18.08.2014 |

Continuă campania de strângere a semnăturilor în județul Satu Mare

În doar o săptămână de la debutul acțiunii, în județul Satu Mare un număr foarte mare de persoane a semnat, deja, pentru susținerea candidaturii președintelui UDMR, Kelemen Hunor, la funcția de șef al statului. Senatorul UDMR de Satu Mare, Pataki Csaba, consideră că este în interesul întregii comunități maghiare să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

„Reprezintă o importanță majoră să ne facem auziți și bine înțeleși și cu prilejul desfășurării alegerilor pentru Președinția țării. Doar un candidat propriu poate transmite eficient mesajele și argumentele comunității maghiare din Transilvania”, a subliniat senatorul Uniunii, potrivit căruia reprezentarea candidatului UDMR la Președinție va fi cu atât mai puternică cu cât va avea  alături, de partea sa, toți maghiarii din Transilvania.

În municipiul Satu Mare, listele cu semnături pot fi găsite la sediile UDMR, precum și în locațiile de desfășurare a Zilelor Maghiare Partium.

Nagy Szabolcs, președintele executiv al organizației județene UDMR Satu Mare, s-a referit în declarația sa și la importanța lansării candidaturii lui Kelemen Hunor în cursa prezidențială:„Și această campanie este o oportunitate excelentă pentru noi de a demonstra tuturor cine suntem, care sunt cu exactitate țelurile noastre și ce ne dorim să obținem, împreună cu națiunea majoritară, pentru binele acestei țări”.

Nagy Szabolcs este de părere că lunile care preced alegerile prezidențiale sunt perioada optimă pentru promovarea valorilor și țelurilor comunității maghiare.