Declarație

13.11.2014 | UDMR , alegeri prezidențiale

Declarație

Uniunea Democrată Maghiară din România a formulat și depus, azi, 13 noiembrie 2014, o plângere la Poliție împotriva autorului necunoscut, pentru pliantele apărute în județele din Ținutul Secuiesc prin care s-a abuzat de numele și imaginea a doi dintre politicienii Uniunii: președintele UDMR, Kelemen Hunor, și fostul lider al Uniunii, Markó Béla.

Conținutul pliantelor distribuite în sute de mii de exemplare încalcă mai multe drepturi individuale, dreptul la imagine şi demnitate, toate acestea însemnând o încălcare a drepturilor și libertăților inerente personalității, fapte considerate ilegale potrivit prevederilor Codului Civil, a Constituției României, precum și a numeroase articole din Charta Europeană a drepturilor omului.

Plângerea, semnată de președintele UDMR, a fost transmisă Birourilor Electorale Județene din Mureș, Harghita și Covasna, respectiv și Poștei Române.

Reamintim că, potrivit deciziei unanime a Consiliului Permanent al Uniunii, UDMR recomandă celor care doresc să-și exercite dreptul de vot pe 16 noiembrie, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, să voteze potrivit propriilor convingeri.

Textul integral al plângerii poate fi consultat accesând următorul link: http://rmdsz.ro/uploads/fileok/dok/KelemenHunor_plangere.pdf.