Fejér László Ödön: A fost clarificată o confuzie care a implicat întreaga industrie tipografică

18.06.2015 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Fejér László Ödön: A fost clarificată o confuzie care a implicat întreaga industrie tipografică

„Prin decizia de miercuri, 17 iunie, a fost soluționată o neclaritate cu care s-au confruntat în ultima perioadă numeroși operatori economici care obțin venituri din vânzarea tipăriturilor mixte. După cum se cunoaște, Administrația Fondului Cultural Național, în baza unor reglementări legislative, obligă agenții economici  la plata unei cote fiscale de 3 la sută, pentru anumite categorii de tipărituri. Legea modificată, ieri, prevedea obligativitatea achitării taxei de 3 la sută și pentru tipăriturile mixte, însă, din păcate, din cauza nedefinirii clare a obiectului impozitării, nestabilirii  produselor care se includ în categoria tipăriturilor mixte, au avut loc mai multe abuzuri, fiind  amendate numeroase societăți comerciale. Datorită inițiativei legislative a UDMR, această situație este soluționată, întrucât am solicitat să se renunțe la termenul de tipărituri mixte şi la eliminarea acestuia din textul legii”, a arătat deputatul Uniunii, Fejér László Ödön, unul din principalii inițiatori ai modificării legislative.  

Fejér a precizat, de asemenea, că eliminarea sintagmei aduce un plus de rigoare textului legal, astfel că raporturile dintre autoritățile fiscale și contribuabili se pot derula în termeni clari, lipsiți de echivoc. Formularea neclară a textului de lege a cauzat dificultăți atât pentru AFCN cât și pentru agenții economici care se ocupă de tipărire și comercializare, aceștia nereușind să stabilească, cu certitudine, care este obiectul  taxării.

 

În cadrul dezbaterii dinaintea votului final, poziția UDMR a fost prezentată și susținută de deputatul Fejér László Ödön.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.