Ilyés: „Dorim să dezvoltăm un oraş viabil şi pentru tineri”

30.05.2012 | Alegeri locale , Satu Mare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Ilyés: „Dorim să dezvoltăm un oraş viabil şi pentru tineri”

Miercuri, 30 mai, la iniţiativa tinerilor sătmăreni, a fost curăţată locomotiva din Grădina Romei, cunoscută de majoritatea sătmărenilor sub denumirea de „Juji”. Au fost curăţate urmele anilor trecuţi de pe mica locomotivă, care pe vremuri desfăşura transportul pe îngusta cale ferată dintre localităţile din jurul oraşului.

Printre tineri a participat la curăţarea locomotivei şi primarul Ilyés, care a povestit din amintirile care-l leagă de „Juji”, de călătoriile din tinereţe cu prietenii, de cele mai multe ori însoţiţi de voie bună şi acompaniaţi de chitară. „Tradiţiile, moştenirile, sunt importante pentru o comunitate, aceste ne definesc, fiind părţi integranți ale vieţii noastre. Mă bucură mult faptul că tineretul sătmărean consideră la fel, şi acţionează pentru păstrarea acestor valori. În acest demers ei beneficiază atât de ajutorul primăriei, cât și al meu personal, deoarece păstrarea, conservarea şi reînnoirea acestor valori este un scop comun, al tuturor.” – a declarat primarul.

Candidatul cel mai popular pentru Primăria Satu Mare în rândurile tinerilor potrivit ultimelor sondaje, Iuliu Ilyés, i-a asigurat pe cei prezenţi că tineretul sătmărean şi colaborarea cu el va fi tratată cu prioritate şi în continuare. „Dorim să dezvoltăm un oraş viabil şi pentru tineri, vom continua echiparea instituţiilor de învăţământ cu materiale didactice moderne, vom fi atenţi şi în viitor la dezvoltarea învăţământului universitar în Satu Mare. În acelaşi timp până în 2016 vom crea 2000 de noi locuri de muncă, astfel încât tineretul să-şi găsească locul în viaţă, să-şi întemeieze viitorul familiilor şi copiilor lor aici, acasă” – a conchis primarul, candidat pentru un nou mandat la Primăria oraşului.   

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.