Includerea prevederilor Rezoluției de la Alba Iulia în legislația românească a fost respinsă în comisii

19.03.2019 | Camera Deputaţilor

S-a dovedit, din nou, că atunci când vine vorba despre respectarea prevederilor Declarației de la Alba Iulia, care vizează minoritățile naționale, partidele politice române renunță la diferențele ideologice, se coalizează și își unesc forțele împotriva maghiarilor. În cadrul lucrărilor de astăzi din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, deputații reprezentanți ai partidelor politice românești au respins, în unanimitate, transpunerea în legislație a prevederilor Rezoluției de la Alba Iulia.

Clasa politică românească nu respectă promisiunea făcută de predecesorii săi cu o sută de ani în urmă, deși piatra de temelie a democrației este statul de drept, iar democrația românească poate fi completă numai dacă promisiunile formulate în cadrul Marii Adunării din 1918 de la Alba Iulia sunt incluse în legislația românească și aplicate fără întârziere.

UDMR continuă să susțină ideea transpunerii drepturilor minorităților naționale în legislația europeană și românească. Acesta a fost și scopul inițiativei cetățenești Minority SafePack, acesta este și obiectivul pentru care Uniunea militează și în Parlamentul României.

S-a demonstrat, din nou, faptul că România nu este o țară model, așa cum susțin reprezentanții țării în multe forumuri străine.