Iuliu Ilyés: "sătmărenii iubesc cultura!"

28.05.2012 | Alegeri locale , Satu Mare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Iuliu Ilyés:

Luni, 28 mai a debutat a 13-a ediţie a Zilelor Culturale Poesis, în cadrul căruia au sosit la Satu Mare numeroşi poeţi, critici şi oameni de literatură din Cluj Napoca, Târgu Mureş, Zalău, Vaslui şi Republica Moldova. La festivitatea de deschidere au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, şi primarul municipiului, Iuliu Ilyés, care au salutat această manifestare care activizează cercurile culturale din oraş şi nu numai.

„Judeţul Satu Mare este un centru cultural, unde oamenii sunt interesaţi de cultură şi-i acordă o atenţie deosebită, fapt dovedit şi de acest eveniment care are deja un trecut îndelungat” – a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, salutându-i pe oaspeţii sosiţi pentru prima oară în  Satu Mare. Csehi a dat asigurări că va sprijini şi în continuare această tradiţie creată de Poesis.

„Suntem mândri de faptul că în cei 8 ani trecuţi am reuşit să dinamizăm viaţa culturală din Satu Mare din care fac parte zilele culturale, festivalul de teatru încheiat ieri sau festivalul de artă populară” – a declarat Iuliu Ilyés, candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare. El a adăugat: „Obiectivul nostru este ca şi în viitor să acordăm o atenţie deosebită culturii, să continuând prezervarea valorilor comunităţii noastre, creând cadrul necesar dezvoltării locaţiilor culturale.”

La finalul deschiderii festive Szőcs Péter, director de muzeu şi candidat al UDMR pentru consiliul local i-a înmânat poetului Kocsis Francisco din Târgu Mureş premiul UDMR acordat pentru traducerile literare româno-maghiare, respectiv pentru activitatea sa în viaţa culturală.  

După deschidere Iuliu Ilyés a vizitat atelierul de arte plastice, mai apoi a participat la deschiderea festivalului maghiar de dans popular.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.