Iuliu Winkler și Antal Lóránt la Miercurea Nirajului

07.05.2014 | Mureş , alegeri europarlamentare

Iuliu Winkler și Antal Lóránt la Miercurea Nirajului

Foto: Bethlendi Tamás

Candidații UDMR la Parlamentul European, Iuliu Winkler și Antal Lóránt, s-au aflat în cursul zilei de miercuri în localitatea Miercurea Nirajului din județul Mureș. Cei doi au vizitat o expoziție cu utilaje achiziționate de localitățile din zona Văii Nirajului cu finanțări europene prin Programul LEADER. Valoarea acestora se ridică la un milion de euro.”Fondurile europene reprezintă o sursă financiară importantă pentru dezvoltarea și modernizarea localităților, pentru restaurarea și renovarea școlilor, a căminelor culturale, ale bisericilor, iar administrațiile locale care se asociază și colaborează au șanse sporite în accesarea de finanțărilor europene”, a declarat Iuliu Winkler.

Candidatul UDMR a afirmat că rezultatele obținute în accesarea de fonduri europene de către Grupul de Acțiune Locală (GAL) din zona Văii Nirajului sunt un exemplu demn de urmat. De altfel, GAL-ul din Valea Nirajului este cel mai eficient din tot județul Mureș. ”Această asociere a funcționat pentru că localnicii au ales niște gospodari buni în fruntea localităților, care au înțeles că prin asociere și solidaritate pot să obțină finanțări europene consistente care să fie folosite pentru modernizare și dezvoltare. Această muncă trebuie continuată!”, a subliniat Winkler, care și-a exprimat convingerea că pe 25 mai va funcționa aceeași solidaritate care să determine o prezență cât mai puternică a UDMR în Parlamentul European. ”Este extrem de importantă prezența UDMR în Parlamentul European, pentru că acolo se iau decizii care influențează viața noastră de zi cu zi”, a mai spus europarlamentarul.  La rândul său, Antal Lóránt a vorbit despre importanța politicilor UE în viața tinerilor. În opinia sa, tinerii înțeleg că UE înseamnă libertate de mișcare, oportunitatea de a te instrui și califica într-un alt stat membru. El i-a îndemnat pe tinerii care studiază în străinătate să se întoarcă pe pământul natal și să aplice aici cunoștințele dobândite.Cei doi candidați ai UDMR la Parlamentul European au vizitat și târgul lunar din Miercurea Nirajului.

La acțiunea din localitatea mureșeană au participat președintele UDMR Mureș, Brassai Zsombor, primarul Miercurei Nirajului, Tóth Sándor, deputatul UDMR Kerekes Károly, consilierul județean Árpád Szabó, președintele executiv al UDMR Mureș, Kovács Levente, și liderul Conferinței Tineretului Maghiar din județul Mureș (MIÉRT), Nagy Botond.