Iuliu Winkler: Primăria trebuie să fie a comunităţii

29.05.2012 | Hunedoara , Alegeri locale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Iuliu Winkler: Primăria trebuie să fie a comunităţii

Prima îndatorire a edilului şef al unui oraş cu adevărat european este organizarea unei administraţii transparente şi care să aibă un dialog permanent cu cetăţenii, consideră deputatul european Iuliu Winkler, preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR.

Deputaţii europeni Norica Nicolai (PNL) şi Iuliu Winkler au participat, la invitaţia candidatului independent la Primăria Hunedoarei suţinut de UDMR şi USL, Bende Barna, la o întâlnire cu reprezententanţii societăţii civile din municipiu.

„Unul dintre cele mai importante puncte din programul electoral al candidatului independent Bende Barna se referă la organizarea unei primării deschise, transparente,  a unei primării a comunităţii. Primăria trebuie să fie şi este a comunităţii, iar acesta nu este nicidecum o idee abstractă. Ea este reflectată în mai multe limbi europene în care primăria este denumită casă a oraşului, în germană i se pune Rathaus, în franceză Hotel de Ville, în engleză City Hall, iar în maghiară városhazá”, a declarat Iuliu Winkler în cadrul întâlnirii.

Potrivit deputatului european al UDMR, cea mai importantă avuţie pe care Hunedoara o are sunt oamenii ei, iar cea mai importantă moştenire trebuie predată generaţiilor viitoare este  coeziunea. „Mândria de a fi hunedorean trebuie să renască. Azi, suntem profund divizaţi şi de aceea facem faţă tot mai greu problemelor”, a spus Iuliu Winkler.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai mai multor ONG-uri şi asociaţii care care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei sociale, a protecţiei mediului, a protejării valorilor culturale, Casa de Ajutor Reciproc din Hunedoara. etc

În cadrul discuţiilor,  ONG-urile au semnalat dezinteresul autorităţilor faţă de cooperarea cu societatea civilă, dar şi al comunităţii în ansamblul ei, deşi acestea lucrează în beneficiul hunedorenilor. Pentru că o altă dificultate semnalată în activitatea acestora este lipsa sediilor, în cadrul întâlnirii s-a desprins propunerea ca acestora să li se ofere sedii într-o clădire a administraţiei locale şi care să fie denumită chiar Casa Fundaţiilor şi Asociaţiilor. Funcţionarea în acelaşi imobil a asociaţiilor şi fundaţiilor ar facilita şi o mai bună colaborare între acestea.

De altfel, unul dintre punctele din programul electoral al candidatului independent Bende Barna este cooperarea strânsă cu ONG-urile şi asociaţiile hunedorene.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.