Kelemen Hunor vineri s-a întâlnit cu Szijjártó Péter

20.03.2020 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Kelemen Hunor vineri s-a întâlnit cu Szijjártó Péter

Kelemen Hunor: Vineri m-am întâlnit la Cluj cu Szijjártó Péter, ministrul afacerilor externe și al comerțului exterior din Ungaria. Îi mulțumesc că a venit și nu a anulat - din cauza pandemiei - întâlnirea noastră programată cu mult timp înainte.
I-am spus ministrului că în zona de frontieră există persoane care fac naveta zilnic între România și Ungaria pentru că au locul de muncă în localitățile din țara vecină. Ținând cont de situația deosebită, existențială, în care ei se află acum, am solicitat ministrului ungar al Afacerilor Externe ca Ungaria să asigure posibilitatea de trecere a frontierei pentru aceste categorii de cetățeni.
De asemenea, am discutat cu Péter Szijjártó despre Programul de Dezvoltare Economică lansat de Guvernul maghiar și care a avut rezultate excelente în Transilvania, în ultimii ani. Dacă capacitatea bugetul de stat maghiar va permite, vom continua programul și în regiunea Partium, în a doua jumătate a anului.
Acest lucru este important și pentru economia românească, deoarece astfel are loc o investiție de capital aici, iar solicitanții de fonduri își plătesc impozitele aici la nivel local.
Depindem unii de alții, iar acest lucru se poate constata zilnic, în special în contextul crizei actuale. Statele sunt interdependente, deci atitudinea de solidaritate și sprijin trebuie să fie reciprocă.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.