Kereskenyi Gabor: “Nu înțeleg de ce domnul primar Coica se ceartă cu toată lumea?”

14.04.2016 | Satu Mare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Kereskenyi Gabor: “Nu înțeleg de ce domnul primar Coica se ceartă cu toată lumea?”

În virtutea dreptului la replică vă rugăm să publicați următoarele rânduri în legătură cu afirmațiile primarului Dorel Coica din data de 12 aprilie.

“În ultima vreme domnul primar Coica și-a făcut un obicei din a executa pe oricine care are altă opinie decât  dânsul. Ca primar, nu-i convine nici atunci când cineva vine cu o propunere, nici atunci când cineva nu votează proiectele aberante elaborate de dânsul.
Domnul primar se plânge că nu vrea nimeni să colaboreze cu dânsul, iar atunci când există o înțelegere între dânsul și diferitele facțiuni din Consiliul municipal nu se ține de cuvânt sau încearcă să păcălească. Pe scurt, nimeni nu se poate baza pe cuvântul său.  Promite la toată lumea, deși știe că nu va rezolva niciodată. Vorbește despre o mie de apartamente ca și când ar vorbi despre o mie de pești care înoată în Someș. Vinde pielea ursului din pădure, deși nu are nici pădure, nici urși. 
Chiar și atunci când promite unor cetățeni necăjiți ceva foarte simplu nu are cum să se țină de cuvânt pentru că lipsește din primărie zile întregi și nu a reușit să facă funcțional aparatul primăriei.
Nu se implică în nimic, iar atunci când altcineva de bună credință vrea să facă ceva bun pentru Satu Mare și locuitorii săi, îi acuză, le aduce injurii, practicând atacul la persoană fără nici o jenă. 
În calitate de deputat în Parlamentul  României, în calitate de cetățean și nu în ultimul rând în calitate de președinte al organizației municipale UDMR mă simt obligat să mă implic în tot ceea ce poate aduce o îmbunătățire a lucrurilor care nu merg bine în municipiul Satu Mare, precum și în județ. Înțeleg că este de datoria mea să particip la dezbaterile publice și îi invit și pe ceilalți parlamentari și președinți de organizații ale partidelor să procedeze la fel. Este în interesul cetățenilor ca noi, cei care am fost aleși să reprezentăm populația din Satu Mare, să ne implicăm în mod public în problemele ce țin de interesul general.
Nu doresc să intru în polemică cu domnul primar Dorel Coica. Singurul lucru care mă interesează este ca Satu Mare să redevină un oraș bine gospodărit, astfel încât toți locuitorii săi, la un loc români, maghiari, germani, dar și turiștii care ne vizitează, să se simtă în siguranță, într-un oraș frumos, curat, cu clădiri bine îngrijite, cu o viață culturală diversă, cu activități sportive atractive.
Acesta este orașul în care vrem să trăim cu toții, iar domnul Dorel Coica dacă are chef de ceartă, să facă bine să se înscrie la un cerc de teatru de amatori ca să-și exerseze acolo talentul de actor amator de scandal și  intrigi care să-i despartă pe sătmăreni în tabere adverse.
Domnul primar se lau