Korodi Attila: A venit vremea ca și Satu Mare să acorde o atenție sporită resurselor de finanțare europene

22.05.2014 | Mediu , Uniunea Europeană , Satu Mare , alegeri europarlamentare

„Consiliul Județean greșește profund când, în loc să recurgă la posibilitățile de finanțare ale Uniunii Europene, stă și se zbate singur, așteptând ca în bugetul de stat să existe suficiente fonduri pentru continuarea lucrărilor de investiții începute. Rețeaua regională de apă și canalizare, respectiv depozitul ecologic de gestionare a deșeurilor sunt proiecte ce nu pot fi finanțate din bugetul de stat, cel puțin nu pe termen lung”, a atras atenția presei locale, ministrul Mediului, Korodi Attila, în cadrul conferinței de presă susținute, ieri, la finalul  vizitei sale în județul Satu Mare.

Referindu-se în continuare la tema finanțărilor europene, ministrul a adăugat că este sarcina furnizorului regional de apă, să încurajeze părțile contractante în vederea utilizării sumelor alocate cofinanțării unui proiect, iar astfel sistemele de epurare a apelor să fie cât mai curând pregătite de funcționare.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, s-a aflat, ieri, în vizită de lucru în județul Satu Mare. În cursul dimineții a purtat discuții cu conducerea companmiei de apă Apaserv SA, după care a vizitat stadiul lucrărilor de reabilitare a uzinei de apă, respectiv locul de depozitare a deșeurilor ecologice din comuna Doba.

Realizarea ambelor investiții se datorează muncii și simțului strategic al reprezentanților UDMR, aflați în mandatul trecut la conducerea Consiliului Județean.

”Consider că, deși acest aspect nu se comunică la nivel local, dacă UDMR nu s-ar afla la guvernare, în Satu Mare lucrurile ar avansa într-o direcție greșită, deciziile sunt luate cu greutate, nu se progresează cu lucrările de execuție, iar astfel este periclitată finalizarea investițiilor”, a declarat ministrul Mediului, Korodi Attila, referitor la concluziile vizitei sale în județul Satu Mare.

La conferința de presă au participat și senatorul Pataki Csaba, președintele organizației județene UDMR Satu Mare, deputații Erdei D. István și Kereskényi Gábor, respectiv Nagy Szabolcs, candidatul Uniunii la alegerile parlamentare parțiale organizate în Colegiul nr. 2 Satu Mare.