László Attila la Cojocna: Procesul de cadastrare trebuie finalizat până în anul 2020

23.11.2016 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


László Attila la Cojocna: Procesul de cadastrare trebuie finalizat până în anul 2020

László Attila, candidatul la Senat al UDMR din județul Cluj, a avut o întâlnire cu consilierii locali din Cojocna în această săptămână. Una dintre temele importante discutate a fost situația procesului de cadastrare. Având în vedere faptul că comuna Cojocna este cea mai mare ca arie din județ, soluționarea problemei este foarte importantă pentru localnici.

În județul Cluj, mii de persoane nu au putut intra în posesia terenurilor retrocedate. Deciziile de retrocedare există, dar procesul a fost suspendat și mulți așteaptă de aproape un deceniu ca acest proces să fie, în sfârșit, finalizat. Mulți proprietari s-au adresat tribunalelor în speranța că un ordin judecătoresc i-ar putea ajuta. În această țară birocratică și fără consecințe se pare că nici un ordin judecătoresc nu înseamnă nimic. Mai mult, se poate ivi situația absurdă ca procesele câștigate să nu ajute proprietarii să intre în posesia terenurilor, ci să reprezinte încă un impediment în acest proces. Termenul de executare a unui ordin cu caracter obligatoriu în acest moment este de trei ani”, a spus candidatul UDMR.

„Din păcate, în conformitate cu prevederile legilor în vigoare, acest lucru se poate interpreta astfel: dacă executarea ordinului nu a avut loc până la data limită, nici nu va fi executat. Acele terenuri care nu au fost retrocedate proprietarilor până la 1 ianuarie 2018 vor fi proprietatea statului. Aceasta este situația. Este clar că trebuie să fim prezenți în Parlament și trebuie să votăm un proiect de lege pentru ca proprietarii care nu au intrat, încă, în posesia terenurilor retrocedate să nu își piardă moștenirile. Trebuie, totodată, să adoptăm o lege care ar finaliza procesul de cadastrare până în anul 2020! Este o așteptare justificată ca statul să suporte costurile primei cadastrări și vom iniția un proiect de lege și în această privință”, a declarat candidatul la Senat, László Attila.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.