László Attila: Prioritatea UDMR este construcția autostrăzilor și reabilitarea drumurilor județene

16.11.2016 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


László Attila: Prioritatea UDMR este construcția autostrăzilor și reabilitarea drumurilor județene

„Pe distanța dintre Cluj-Napoca și Târgu Mureș circulația rutieră este înfiorătoare. Practic, avem două posibilități: mergem cu mașina personală sau cu autobuzul. Cu trenul durează mai mult să parcurgi cei 100 de km, cât este distanța între cele două orașe, decât drumul cu avionul până la Londra. Infrastructura rutieră clujeană degeaba este bună dacă aceasta nu se continuă și în județul Mureș”, a subliniat azi, László Attila, candidatul UDMR la Senat pe lista județului Cluj, cu ocazia vizitei electorale efectuate în localitățile clujene Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Moldovenești, Călărași și Tureni.

Candidatul Uniunii este de părere că tronsonul de autostradă poate fi circulat numai până la Câmpia Turzii, în consecință drumul național care leagă localitățile sud-estice ale județului de municipiul Cluj-Napoca este și în prezent extrem de aglomerat. Și această situație demonstrează faptul că, în 2016, unele probleme pot fi soluționate numai la nivel regional.

”Noi trebuie să ne gândim la prioritățile Transilvaniei, iar realizările județului Cluj trebuie extinse și asupra întregii regiuni transilvane, nu trebuie să ne mulțumim doar cu soluții parțiale”, a declarat László Attila, răspunzând întrebărilor referitoare la actualele lucrări de reparații a drumurilor, care durează de multă vreme. 

Cu ocazia acestor întâlniri cu electoratul s-a evidențiat, în repetate rânduri, faptul că UDMR vrea construirea unei Transilvanii în care condițiile de trai ale oamenilor sunt semnificativ îmbunătățite, atât în mediul rural, cât și în cel urban.

Iar din acest punct de vedere modernizarea infrastructurii rutiere constituie o prioritate, întrucât zilnic sunt circulate intens rutele dintre orașele mari și localitățile mici, învecinate.

Reabilitarea drumurilor județene este, de asemenea, prioritară în vederea prevenirii accidentelor și reducerii timpului de parcurgere a distanțelor dintre localități. 

Iar construcția de autostrăzi, a drumurilor expres și de centură este importantă sub aspectul diminuării traficului rutier pe drumurile județene. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.