Legătura dintre UDMR și alegătorii săi este acum și mai puternică. Kelemen Hunor a mulțumit pentru sprijinul primit în alegeri

02.11.2014 | alegeri prezidențiale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Legătura dintre UDMR și alegătorii săi este acum și mai puternică. Kelemen Hunor a mulțumit pentru sprijinul primit în alegeri

Fotografia de: Banga Előd-Ernő

 „Legătura dintre UDMR și alegătorii săi este acum și mai puternică. Am dovedit și de data aceasta, ca de fiecare dată, că maghiarii au înțeles programul nostru politic – în definitiv, acest program este programul comunității maghiare din Transilvania, programul alegătorilor noștri. Aceste voturi asigură forța de care are nevoie UDMR pentru a-și continua eforturile, asigură fundamentul necesar perioadei următoare”, a declarat Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Președinție, comentând exit-poll-urile date publicității la închiderea urnelor în scrutinul din 2 noiembrie.

Kelemen Hunor a mulțumit alegătorilor săi, tuturor celor care au participat la scrutin și i-au acordat sprijinul lor. De asemenea, el a adresat mulțumiri organizațiilor județene și teritoriale ale UDMR pentru munca depusă, bisericilor istorice maghiare pentru că i-au îndemnat pe cetățeni să se prezinte la vot, staff-ului de campanie, precum și voluntarilor, organizațiilor comunitare și civice pentru spriijinul acordat. „Am lucrat în echipă și ne vom continua munca în echipă”, a adăugat președintele Uniunii.

 

Deși campania lui Kelemen Hunor a luat sfârșit, continuă prezentarea programului său politic, care privește întreaga societate, cum continuă și dezbaterea publică în jurul proiectului de autonomie pe care l-a propus – a subliniat președintele UDMR.

 

„Am vorbit despre o Românie viitoare unde există respect, despre un stat care își prețuiește și respectă cetățenii, unde există încredere între comunități, unde cetățenii pot avea încredere și în instituțiile statului, unde minoritățile naționale dispun de garanțiile instituționale necesare pentru păstrarea identității lor. Am vorbit și despre o Românie care știe să își facă auzită vocea în regiune și în Uniunea Europeană”, a mai spus Kelemen Hunor, potrivit căruia voința electoratului arată că UDMR se bucură de sprijinul comunității maghiare.

 

„Am primit voturi și din locuri unde nu trăiesc maghiari, ceea ce dovedește credibilitatea programului pe care l-am adus în fața societății. Și, cu toate că în această campanie electorală nu au fost dezbateri reale, am constatat, totuși, că mesajul nostru a ajuns la alegătorii noștri. Așteptăm încheierea numărătorii voturilor, dar putem spune încă de pe-acum că rezultatele exit-poll-urilor sunt apropiate de rezultatul final obținut de UDMR”, a subliniat Kelemen Hunor. Referitor la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, el a vorbit despre necesitatea unei analize detaliate a situației, analiză ce va fi făcută în zilele următoare, în cadrul structurilor interne ale UDMR.

 

 „În ceea ce privește prezența la vot, cum am mai spus, eu consider că este greșit faptul că în Constituție se prevede pentru Parlament un mandat de patru ani, iar pentru Președinție unul de cinci ani. Acest lucru este dăunător, deoarece din această cauză, societatea, țara, sunt  într-o campanie electorală permanentă. Aceasta nu este cea mai fericită soluție pentru cine dorește să construiască ceva. Trebuie să schimbăm această prevedere”, a adăugat, în încheiere, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a mulțumit pentru sprijinul primit în alegeri Kelemen Hunor a mulțumit pentru sprijinul primit în alegeri Kelemen Hunor a mulțumit pentru sprijinul primit în alegeri
Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.