Parlamentul a adoptat propunerea UDMR privind modificarea Legii tinerilor

30.11.2017 | Camera Deputaţilor

Parlamentul a adoptat propunerea UDMR privind modificarea Legii tinerilor

„Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi propunerea de modificare legislativă elaborată de UDMR care prevede posibilitatea ca administrațiile locale, indiferent de mărimea localității, să aloce fonduri din bugetul anual pentru sprijinirea activităților organizate de tineri. Până în prezent,  localitățile mai mici aveau posibilitatea de a aloca fonduri doar pentru evenimente sportive și cultural-educative”, a arătat liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, după ce Camera inferioară a Parlamentului a decis în favoarea proiectului de act normativ a Uniunii Korodi Attila, deputatul din județul Harghita, a declarat că Legea, în forma actuală, este discriminatoare pentru localitățile care nu sunt municipii reședință de județ și nu pot aloca un buget destinat activităților de tineret, iar propunerea UDMR a fost elaborată în vederea soluționării acestei discrepanțe.

Acest proiect de lege, elaborat la cererea Organizației de Tineret a UDMR de senatorul Fejér László Ödön, oferă posibilitatea tuturor administrațiilor locale din România – în limita resurselor financiare ale acestora – să sprijine activitățile de tineret benefice comunității. Având în vedere că, până acum, doar consiliile județene și administrațiile locale ale municipiilor reședință de județ aveau această posibilitate, am considerat că este important să oferim o șansă și tinerilor din localitățile mai mici, pentru că aceste organizații de tineret au la dispoziție resurse financiare considerabil mai mici”, a subliniat liderul grupului UDMR din Camera Deputaților,  Korodi Attila.

Deputatul UDMR din județul Cluj, Csoma Botond, vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a precizat că, deși comisia a formulat un aviz negativ cu privire la această modificare legislativă, legiuitorii UDMR au reușit, la dezbaterea din plen, să convingă majoritatea deputaților de necesitatea acestei modificări. „Activitatea organizațiilor de tineret completează munca instituțiilor publice, iar evenimentele lor sunt în folosul comunităților locale indiferent de mărimea localităților. Din acest motiv, amendamentul adoptat azi este un pas în direcția cea bună”, a afirmat deputatul din județul Cluj, adăugând că, în mod indirect, această prevedere ar putea ajuta și la o implicare mai mare a tinerilor în viața publică.