Parlamentul European sprijină reducerea disparităților regionale

10.01.2019 | Parlamentul European
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Parlamentul European sprijină reducerea disparităților regionale

Parlamentul European dorește să pună un accent mai mare pe eliminarea disparităților regionale, pe sprijinirea zonelor rurale și pe reducerea inegalităților sociale prin intermediul uneia dintre cele mai importante fonduri ale UE - a declarat Csaba Sógor, după votul Parlamentului European pe tema obiectivelor Fondul pentru perioada bugetară 2021-2027 și creșterea cadrului bugetar. Potrivit lui Csaba Sógor, Fondul Social European (FSE) este unul dintre cele mai importante programe de sprijin ale UE pentru comunitatea maghiară din Transilvania. În calitate de raportor alternativ UDMR MEP în cadrul Comisiei LIBE, desemnat de PPE, în ultimele luni a fost implicat activ în dezvoltarea următorilor șapte ani a obiectivelor fondului. Documentul adoptat de PE conține propunerile sale în mai multe puncte.

"Majoritatea maghiarilor transilvăneni trăiesc în mediul rural, prin urmare una dintre cele mai importante sarcini ale noastre este de a prinde și de a dezvolta zonele rurale. Aceasta este singura modalitate de a lupta împotriva fenomenului de depopulare. Am reprezentat această poziție în dezbatere și sunt foarte mulțumit de faptul că din ce în ce mai mulți oameni din UE văd acum discrepanțele enorme nu numai între regiuni, ci și în interiorul regiunilor. Acest fenomen trebuie tratat "- a explicat Csaba Sógor, care crede că statisticile românești confirmă, de asemenea, nevoia de sprijin pentru zonele rurale.

Potrivit Biroului Național de Statistică, 45% din populația României locuiește în zonele rurale, unde ponderea populației care trăiește în sărăcie sau în pericol de sărăcie este cu 20% mai mare decât în ​​mediul urban. "Această diferență de nivel în cadrul UE poate fi observată nu numai în România, ci și în Bulgaria", explică europarlamentarul.


Csaba Sógor a susținut această problemă și acest lucru va apărea în cele din urmă printre obiectivele FSE. În următorul buget al UE pe șapte ani, FSE va oferi resurse pentru a aborda fenomenele legate de sărăcia rurală care rezultă din handicapurile specifice din zonele rurale, cum ar fi: situația demografică nefavorabilă, provocările pe piața muncii, accesul limitat la educație și formare sau sănătate și servicii sociale. De asemenea, la inițiativa reprezentantului transilvănean, programele educaționale vor fi, de asemenea, eligibile pentru finanțare prin FSE +. Aceste programe vor permite adulților cu niveluri scăzute de competențe să obțină un nivel minim de alfabetizare, matematică și competență digitală, precum și inițiative de reducere a fenomenului îngrijorător al părăsirii timpurii a școlii.

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.