Pe 2 noiembrie, vom decide și despre dezvoltarea comunităților locale – Kelemen Hunor, la inaugurarea Centrului Cultural din Carei

27.10.2014 | alegeri prezidențiale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Pe 2 noiembrie, vom decide și despre dezvoltarea comunităților locale – Kelemen Hunor, la inaugurarea Centrului Cultural din Carei

Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Primarul municipiului Carei și Consiliul Local au o concepție clară despre viitorul comunității, tot așa cum și UDMR are o concepție clară despre viitorul maghiarimii și al țării. Dezvoltarea care a început în perioada precedentă în acest oraș mic dovedește că, dacă o comunitate are un plan cu privire la direcția în care și-ar dori să progreseze mai departe, atunci ea va găsi cu siguranță, pe plan local, central și al Uniunii Europene, instrumentele necesare pentru punerea în practică a acelui plan”, a subliniat Kelemen Hunor la Carei, cu prilejul festivității de inaugurare a noului Centru Cultural din localitate, a cărui clădire a fost renovată. 

Candidatul UDMR la Președinție a mai spus că, datorită investițiilor efectuate de conducerea orașului, Careiul a reușit să își recâștige un rol important în regiune, iar locuitorii săi pot fi mândri de dezvoltarea orașului lor natal.

 

 „Aș evidenția, la vederea acestor restituiri – clădirea restaurată a Primăriei, reamenajarea modernă a Centrului Cultural și lucrările de consolidare de la frumoasa clădire a vechiului teatru al orașului - cât suflet și câtă spontaneitate au pus oamenii în aceste eforturi. Este evident că, la Carei, pe lângă fondurile de dezvoltare, nu a fost dat uitării nici importanța ideii de a te simți acasă. Urarea mea este ca dezvoltarea orașului să continue pe același drum”, a spus Kelemen Hunor. Înainte de participa la inagurarea Centrului Cultural, el s-a întâlnit, în clădirea renovată a Primăriei, cu primari din județul Satu Mare, cărora le-a vorbit despre miza și provocările alegerilor prezidențiale.

 

„La Carei și peste tot în județul Satu Mare, maghiarii trebuie îndemnați să se prezinte la vot, UDMR se bucură de credibilitatea necesară pentru aceasta, deoarece este în măsură să prezinte realizări în domeniul dezvoltării datorate eforturilor susținute ale autorităților locale”, a spus, la rândul său, primarul Careiului, Kovács Jenő.

 

 „De fapt, noi trebuie să pregătim acum terenul în vederea alegerilor locale și parlamentare din 2016. De aceea, este important să le spunem maghiarilor că, prezentându-se la vot pe 2 noiembrie, vor întări legitimitatea celor care reprezintă integral interesele maghiarimii. Avem nevoie de această consolidare, de această relegitimare, acum, la începutul unei etape noi. Liderii tuturor comunităților maghiare din județul Satu Mare trebuie să transmită membrilor acestor comunități mesajul că o prezență la vot substanțială ne întărește pe noi în autoritățile locale, fiind, totodată, un semnal important către București. Succesul se va datora muncii în echipă”, a mai spus președintele Uniunii, adresându-se primarului Kovács Jenő.  Kelemen Hunor a subliniat că de fiecare vot maghiar depinde dacă reprezentanții UDMR vor sta și în viitor la masa deciziilor importante și de la care sunt alocate fondurile necesare pentru investițiile în comunități.

 

Kelemen Hunor, la inaugurarea Centrului Cultural din Carei Kelemen Hunor, la inaugurarea Centrului Cultural din Carei Kelemen Hunor, la inaugurarea Centrului Cultural din Carei
Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.