Péter Ferenc: În județul Mureș sunt condiții pentru înființarea unui domeniu schiabil de nivel european

26.05.2016 | Mureş , Alegeri locale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Péter Ferenc: În județul Mureș sunt condiții pentru înființarea unui domeniu schiabil de nivel european

Alinierea județului Mureș la standardele europene este posibilă numai dacă vom pune accent pe dezvoltarea infrastructurală, iar această sarcină se află în atribuția Consiliului Județean. Se poate constata că, în ultima perioadă, localitățile mureșene au devenit și mai izolate, iar cauzele care au condus la această izolare sunt starea impracticabilă a drumurilor, transportul public deficitar între localități, lipsa curselor aeriene interne și numărul redus al celor externe”, a afirmat Péter Ferenc, candidatul UDMR la președinția Consiliului Județean Mureș, în cadrul conferinței de presă susținute, miercuri, la Reghin, alături de Nagy András, candidatul UDMR la primăria orașului. Cu acest prilej, candidații Uniunii au prezentat proiectele de dezvoltare locală și ale județului Mureș.

”Județul Mureș nu are nevoie de promisiuni, ci de planuri și acțiuni concrete.  Reghinul și județul Mureș au un potențial turistic foarte mare, însă acesta nu este folosit corespunzătorAșa cum am  reușit să revigorăm turismul în stațiunea Sovata, cu pași mici dar siguri vom reuși să includem și județul Mureș în circuitul turistic. Consider că avem toate condițiile, caracteristicile naturale pentru înființarea unui domeniu schiabil în Munții Gurghiu. Un astfel de proiect ar fi atât în beneficiul Reghinului, cât și al întregului județ”, a subliniat Péter Ferenc.

El a vorbit, totodată, și despre importanța modernizării Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureș care să corespundă standardelor europene.

Trebuie să oferim mureșenilor posibilitatea de a putea ajunge la București în mai puțin de o oră și legături directe cu capitalele europene și cu marile orașe. Dezvoltarea infrastructurii este, de asemenea, prioritară pe agenda noastră. Modernizarea rețelei de apă și refacerea drumurilor sunt proiecte a căror soluționare o avem in vedere pe termen scurt”, a mai spus Ferenc.

Nagy András, candidatul Uniunii la primăria orașului Reghin, a declarat că trebuie soluționată problema devierii transportului de marfă din oraș, iar în acest scop construirea unui drum de ocolire constituie o prioritate în următorul mandat. El mai consideră că Reghinul are nevoie de un complex de agrement unde locuitorii să își petreacă timpul liber, iar din acest motiv propune înființarea unui spațiu de recreere în zona împădurită de lângă oraș. ”Trebuie să continuăm proiectul cu denumirea Parc Nou în zona Pădurii Rotunde. Locul cel mai avantajos pentru un spațiu de recreere este Pădurea Rotundă. Prin acest proiect dorim să amenajăm spațiul verde și să-l redăm publicului. Locuitorii orașului vor avea posibilitatea de a petrece împreună timp liber de calitate”, a precizat candidatul UDMR la Primăria Reghin.

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.