Sógor Csaba: Țelul nostru este de a construi Transilvania

15.05.2014 | Mureş , Administraţie locală , alegeri europarlamentare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Sógor Csaba: Țelul nostru este de a construi Transilvania

Foto: Szőcs Lehel

”Fondurile de finanțare ale UE au făcut posibilă creșterea nivelului de trai și a calității vieții pentru comunitățile locale din Ținutul Secuiesc. Avem nevoie și în viitor de acest sprijin, deoarece țelul nostru este de a construi o Transilvanie europeană”, a subliniat Sógor Csaba la Ghindari, județul Mureș, unde a participat, ieri, la înmânarea dinstincțiilor ”Inițiativă locală - Comunitate de succes” pentru șase administrații locale mureșene. Primarii localităților câștigătoare – Sovata, Miercurea Nirajului, Sânpaul, Sângeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure și Vărgata – au accesat prin concursuri de proiecte, finanțări europene în valoare de 40 milioane euro.

Sógor Csaba a declarat cu acest prilej că acele comunități pot fi de succes care au capacitatea de a planifica pe termen lung. ”Pentru ca localitățile secuiești să fie competitive, trebuie să prevadă măsurile de dezvoltare, tipurile de investiții care vor fi necesare în  viitor comunității, trebuie să urmeze planuri pe termen lung. Iar pe lângă aceasta este deosebit de important să ne descurcăm în domeniul concursurilor de finanțare, fiind necesare și cunoștințe de specialitate pentru implementarea proiectelor de succes”, a explicat  candidatul UDMR la PE.

 

Sógor Csaba a adăugat că doreşte să muncească în continuare pentru menținerea acestui sprijin european în interesul comunității maghiare, respectiv pentru a avea posibilitatea accesării de noi resurse în folosul nevoilor specifice fiecărei comunităților locale. ”Dacă suntem prezenți în UE, atunci vom avea și un cuvânt de spus în luarea deciziiilor”, a subliniat Sógor Csaba. 

 

Brassai Zsombor, președintele organizației județene UDMR Mureș, a declarat cu prilejul înmânării distincțiilor, că aceste primării au muncit pentru afirmarea intereselor maghiare, pentru dezvoltarea comunităților noastre.  ,,Cele șase localități premiate reprezintă dovada clară a faptului că trebuie să fim prezenți în Europa, deoarece sunt disponibile pentru accesare încă multe milioane euro, care pot fi destinate dezvoltării noastre, pentru ca tinerii noștri să rămână aici, să muncească și să devină antreprenori pe pământul natal. În permanență trebuie să ținem pasul cu progresul european, de aceea este deosebit de important să fim prezenți în forurile de decizie”, a subliniat  Brassai Zsombor, referindu-se la importanța participării la scrutinul din 25 mai pentru Parlamentul European.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.