Sógor Csaba: Viitorul comunității noastre depinde de familii

17.05.2014 | Satu Mare , alegeri europarlamentare

Sógor Csaba: Viitorul comunității noastre depinde de familii

Foto: Szőcs Lehel

Și în acest an, marșul Organizației Caritas a Diocezei Satu Mare s-a desfășurat sub semnul carității. Alături de sutele de participanți și echipa de campanie a europarlamentarului Sógor Csaba a defilat pentru ajutorarea familiilor nevoiașe. Cu prilejul desfășurării evenimentului, candidatul UDMR la Parlamentul European a declarat: ”Sărbătorirea anului internațional al familiilor se află la cea de-a 20-a aniversare în acest an. La finele anului 2012 am fost primul care am aderat cu semnătura mea la declarația IFED (International Federation for Family Development), apărută în anul 2104”.

Documentul încurajează statele membre să accentueze și să consolideze abordarea pro-familială la toate nivelele de decizie. ”Tocmai de aceea este important să fim în continuare prezenți acolo unde se iau aceste decizii, să cerem ca statele membre nu doar să recunoască dreptul la sprijin al familiilor, ci să ajute, prin adoptarea unor măsuri concrete, familiile monoparentale și familiile mari deopotrivă”, a declarat candidatul UDMR la PE.

Organizația Caritas a Diocezei Satu Mare a organizat pentru al optulea an consecutiv la Satu Mare, marșul în scop caritabil. Cu ocazia aniversării Anului Internațional al Familiilor, donațiile obținute în acest an vor fi alocate sprijinirii familiilor defavorizate.