Soós Zoltán: Este sarcina administrației locale să asigure condiții optime de studiu în școli

01.06.2016 | Educaţie , Alegeri locale , Târgu Mureş
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Soós Zoltán: Este sarcina administrației locale să asigure condiții optime de studiu în școli

„Condiția de bază pentru asigurarea unui proces educațional de calitate este ca predarea să se desfășoare în condiții optime. Iar această responsabilitate îi revine primăriei. Avem nevoie de școli și săli de clase care să beneficieze de toate dotările necesare pentru ca profesorii să își poată desfășura activitatea eficient, iar copiii să studieze în condiții adecvate”,a declarat astăzi, candidatul independent la Primăria Târgu Mureș, Soós Zoltán.

El a mai adăugat că administrația locală trebuie să își asume atribuții în privința renovării clădirilor în care funcționează instituții de învățământ și trebuie să identifice posibilitățile prin care poate garanta asigurarea desfășurării în bune condiții a procesului educațional. Soós consideră că toate măsurile care vizează dotarea școlilor și sălilor de clasă se află în responsabilitatea primăriei și administrației locale.

”Este inadmisibil ca elevii să studieze în condiții care, în loc să stimuleze, mai degrabă împiedică procesul educațional de zi cu zi. Nu putem vorbi de învățământ de calitate în condițiile în care preocuparea profesorului este să împartă banii proveniți din fondul clasei pentru achiziționarea de materiale didactice. Aceste dotări trebuie să existe în toate școlile”, a spus Soós.

Soós Zoltán a mai atras atenția asupra importanței  învățământului profesional și a spus că trebuie oferită tinerilor șansa de a învăța o meserie.

”Trebuie să redăm prestigiul cuvenit formării profesionale, școlilor de meserii. Nu este o rușine dacă, încă din liceu, elevii se dedică învățării unei meserii, deoarece mai târziu încă mai pot opta pentru continuarea studiilor, se pot axa pe dezvoltarea abilităților. Ar fi important, însă, ca învățământul profesional să includă și deprinderea competențelor antreprenoriale pentru elevi, deoarece, astfel, ei au posibilitatea de a-și potența cunoștințele”, a afirmat Soós.

 

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.