Soós Zoltán: Trebuie garantate posibilități pentru tineri, trebuie implicați în procesul decizional

27.05.2016 | Mureş , Alegeri locale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Soós Zoltán: Trebuie garantate posibilități pentru tineri, trebuie implicați în procesul decizional

„Actuala administrație locală nu înțelege problemele cu care se confruntă tinerii, nu înțelege țelurile lor. Însă dezvoltarea Târgu-Mureșului depinde foarte mult de cât investim în tinerii noștri, deoarece peste 20-30 de ani, ei se vor afla la conducerea orașului”, a declarat  Soós Zoltán, candidat independent la Primăria municipiului Târgu Mureş.

El consideră că tinerii, organizațiile de tineret trebuie implicate în procesul decizional, fiind important ca Primăria să sprijine proiectele de auto-organizare ale tinerilor.

„Târgu Mureș are nevoie de o strategie pentru tineret, iar în elaborarea acesteia trebuie, de asemenea, să participe tinerii. În calitate de candidat la Primăria orașului am formulat 10 propuneri pentru tineri, un plan de acțiune, iar acestea ar constitui, pe viitor, baza colaborării noastre”, a afirmat Soós Zoltán.

 „Avem nevoie de o posibilitate de colaborare durabilă, în cadrul căreia să ne întâlnim regulat și să ne putem spune reciproc așteptările, de o strategie de tineret, respectiv de un mecanism de bugetare participativă pentru tineret, cu ajutorul căreia să putem sprijini tinerii care nu sunt membri ai vreunor organizații și care doresc să organizeze evenimente, au idei sau inițiative bune, însă nu au fonduri suficiente. Trebuie să asigurăm un cadru pentru însușirea unor cunoștințe și o formare care privesc dincolo de cele generale însușite în timpul școlarizării, trebuie create centre comunitare dedicate tinerilor, iar o parte a spațiilor publice trebuie convertite conform nevoilor tinerilor. Susțin formarea unei rețele de tineri voluntari în care se implică și organizațiile care au ca activitate voluntariatul, și al căror scop este de a oferi asistență profesională. Propun să aplicăm pentru titlul de Capitala Tineretului din România, pentru care apelul a fost publicat deja. La Timișoara se testează chiar acum programul, care se bazează pe experiențele proiectului Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului”, a spus Soós.

Pentru formularea celui de al 11-lea punct  din Planul de acțiune, Soós Zoltán cere tinerilor să formuleze sugestii, propuneri, observații în vederea completării celor zece puncte anterioare.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.