Sunt dator Târgu-Mureşului – Frunda Gyorgy promite un bilingvism real şi o nouă viziune

23.04.2012 | Alegeri locale , Târgu Mureş

Conform unui sondaj de opinie, o marea majoritate a maghiarimii din Târgu Mureş are încredere în Frunda György, politicianul poate conta şi pe voturile cetăţenilor de naţionalitate română, existând astfel şanse reale pentru redobândirea funcţiei de primar maghiar pentru Târgu Mureş – s-a afirmat vineri la postul de televiziune Erdely TV în cadrul emisiunii de dezbateri “Többszemközt” .

Invitatul emisiunii a fost candidatul UDMR la primăria oraşului, care a vorbit cu această ocazie despre culisele candidării sale, şansele de câştig şi programul electoral aflat în curs de elaborare. Dacă va fi ales, candidatul UDMR promite o nouă mentalitate, o nouă viziune de gestionare a oraşului şi o reală implementare a bilingvismului în administraţia locală. Frunda a declarat: există numeroase reacţii personale pe baza cărora se poate afirma cu certitudine, că majoritatea locuitorilor maghiari şi români deopotrivă, doresc o schimbare la conducerea oraşului, iar sondajele relevă faptul că are cele mai mari şanse de a-l înlocui pe Dorin Florea. Din acest motiv este foarte importantă solidaritatea celor care doresc această schimbare în fruntea oraşului, şi lansarea unui singur contracandidat împotriva actualului primar. A purtat déjà mai multe discuţii în acest sens cu Smaranda Enache şi doar o singură dată cu Benedek Imre, spuse Frunda, adăugând că, contează mult şi pe sprijinul societăţii civile, împreună cu care doreşte să elaboreze programul său electoral.

Frunda György declarat că este deschis dialogului cu celelalte formaţiuni politice maghiare, dar consideră ca fiind inacceptabil, ca un “partidaş” ce are un sprijin de maxim 4 procente, să şantajeze în acest fel UDMR. “Trebuie să avem discuţii privind scopurile, programele noastre comune, dar şantajarea în scopul realizării interesului personal este inacceptabilă ” – a concluzionat politicianul UDMR.

Din câte a relatat, candidarea sa este importantă nu doar sub aspectul obţinerii funcţiei de primar, ci şi pentru că o candidatură de succes ar contribui în mod semnificativ la păstrarea şi consolidarea reprezentării Uniunii şi a maghiarimii implicit în consiliul local şi judeţean, dar şi la câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean. – Dacă Târgu Mureşul nu va veni la vot, atunci nici Lokodi Edit nu va putea câştiga – a atras atenţia Frunda. “Sunt un târgmureşean de generaţia a treia, iar dintre toate locurile din lume, doar aici sunt cu adevărat acasă. Doresc să fiu primarul tuturor, nu doar al maghiarilor ci şi al românilor în egală măsură. Îi sunt dator acestui oraş, motiv pentru care am acceptat să particip la această luptă” – a concluzionat Frunda Gyorgy în cadrul emisiunii difuzate de Erdely Tv.