UDMR a depus un amendament legislativ referitor la furnizarea gazelor naturale în localitățile turistice

16.05.2018 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a depus un amendament legislativ referitor la furnizarea gazelor naturale în localitățile turistice

Senatorul Antal Lorant a înregistrat, marți, la Comisia economică a Senatului propuneri de modificare destinate soluționării problemei furnizării gazelor naturale în localitățile turistice. Agenda comisiei a inclus o modificare legislativă a Legii privind energia electrică și gazele naturale, iar în acest context senatorul UDMR a propus obligarea furnizorilor de gaze naturale de a conecta conductele principale cu stațiunile turistice. Propunerea a fost aprobată de Comisia economică a Senatului.

„Cred că, în perioada următoare, trebuie să acordăm prioritate problemei aprovizionării cu gaz a localităților noastre. Este inacceptabil faptul că, nici până în prezent, nu există rețea de alimentare cu gaze a stațiunilor Borsec, Praid, Homorod, Băile Bálványos, Lacul Roșu sau chiar Băile Felix. În același timp, în cazul investițiilor care măresc numărul locurilor de muncă, furnizorii de servicii ar trebui să acorde prioritate furnizării de gaze”, a precizat senatorul Uniunii.

În prezent, în România sunt înregistrate 47 de stațiuni turistice de interes național, dintre care 25 nu beneficiază de aprovizionare cu gaze naturale. Situația este și mai gravă dacă privim orașele din categoria stațiunilor turistice locale: 46 din cele 61 de localități nu dispun de gaze.

„Dacă soluționăm această problemă, putem face localitățile mai atractive atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei din străinătate. În același timp, este extrem de important pentru comunitățile locale să fie soluționată aprovizionarea cu gaze naturale. Lipsa unei rețele de gaze naturale dezavantajează stațiunile menționate din punct de vedere al investițiilor industriale sau de altă natură ", a explicat Antal Lóránt referitor la necesitatea introducerii acestei măsuri.

Proiectul de lege ar trebui să fie aprobat mai întâi de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, după care urmează să fie inclus pe agenda Camerei Deputaților, forul decizional în această problemă.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.