UDMR: Funcția de coordonator cultural al Clujului nu poate fi ocupată de o persoană care își asumă valorile unor organizații extremiste!

23.06.2017 | Cluj Napoca
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Funcția de coordonator cultural al Clujului nu poate fi ocupată de o persoană care își asumă valorile unor organizații extremiste!

Este inacceptabil ca într-un oraș care aspiră la dialog interetnic și toleranță, funcția de coordonator al Biroului pentru învățământ, cultură, culte, sport și societate din cadrul Primăriei să fie deținută de cineva care a făcut, în repetate rânduri, observații discriminatoare și ofensatoare la adresa minorităților și își asumă valorile organizației extremiste Garda de Fier. Nu putem accepta ca Ioan Vasile Țene să ocupe această funcție”, a declarat deputatul UDMR, Csoma Botond, președintele organizației din județul Cluj a Uniunii, după ce a apărut informația conform căreia Țene a obținut această funcție.

Csoma Botond a arătat că, în 2005, atunci când dl. Ioan Vasile Țene candidase pentru Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării mai multe organizații pentru drepturile omului s-au pronunțat împotrivă și au dat glas indignării lor. „Avem convingerea că o persoană care își asumă valori extremiste nu poate fi nici membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, nici coordonator al Biroului pentru învățământ, cultură, culte, sport și societate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Este jignitor și inacceptabil pentru minoritățile din Cluj, pentru comunitatea maghiară din acest oraș, că un funcționar public, aflat într-o funcție de conducere, s-a manifestat în cursul carierei sale în mod xenofob, antisemit, discriminator sau a instigat la ură împotriva orcărei minorități etnice sau religioase”, a adăugat Csoma Botond.

Deputatul UDMR a conchis: Organizația Județeană Cluj a Uniunii se disociază de Ionuț Țene și consideră că el este o persoană complet nepotrivită pentru a ocupa funcția de coordonator cultural al Clujului.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.