UDMR: Nu poate fi decisă înființarea unui centru de migrație fără acordul localnicilor

15.12.2015 | Satu Mare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Nu poate fi decisă înființarea unui centru de migrație fără acordul localnicilor

Potrivit anunțului făcut, duminică, de ministrul de Interne, se preconizează înființarea unui centru de migrație în orașul Tășnad, județul Satu Mare. Ministerul Afacerilor Interne și-a dat acceptul prin această decizie față de propunerea Inspectoratului General pentru Imigrări, care a ales localitatea din județul Satu Mare pentru înființarea unui astfel de centru cu o capacitate de mai multe sute de locuri. Deocamdată, nu sunt cunoscute argumentele clare a ministerului în legătură cu alegerea locației și nici partea financiară a proiectului nu este cristalizată, însă ideea a stârnit deja multe controverse în rândul locuitorilor urbei. În consecință, Organizația Județeană UDMR Satu Mare inițiază o consultare pe această temă a populației orașului Tășnad și a localităților limitrofe. 

 „UDMR nu este de acord cu faptul că ministerul a luat decizia de înființare a unui centru de migrație în orașul Tășnad fără consultarea cetățenilor orașului. Credem că locuitorii acestui oraș cu potențial turistic ridicat, își pot exprima o părere foarte fermă privind această decizie, iar instituțiile abilitate trebuie să le dea dreptul de a-și exprima această părere. În următoarele zile vom chestiona locuitorii orașului și ai localităților învecinate, deoarece ei trebuie să conștientizeze că părerea lor contează”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Organizației Județene UDMR Satu Mare. 

Pe parcursul următoarelor zile, voluntarii Uniunii vor ajunge cu chestionarele la cât mai mulți locuitori ai orașului și ai localităților limitrofe, pentru ca ei să-și poată exprima în număr cât mai mare părerea despre această temă.

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.