UDMR pornește cu 9.000 de candidați în alegerile locale

19.04.2016 | UDMR , Alegeri locale
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR pornește cu 9.000 de candidați în alegerile locale

UDMR lansează 9.000 de candidați în cursa pentru alegerile locale din 5 iunie – este concluzia care rezultă în urma încheierii procedurii de desemnare a candidaților. Uniunea va avea circa 300 de candidați la funcții de primari, 500 de liste cu consilieri locali și 16 liste județene în 15 județe din Transilvania și în județul Gorj.

„Pe locurile eligibile ale listelor finale de candidați UDMR se află și foarte multe femei, respectiv tineri politicieni. Amintind doar câțiva dintre ei: Tóásó Imelda și Ambrus Izabella în județul Brașov, Lőrincz Helga în județul Alba, Zoltán Sipos Tímea în județul Bistrița Năsăud şi Arros Orsolya în municipiul Odorheiu Secuiesc. Toți sunt candidați capabili, aflați în fruntea listelor locale și care vor avea puterea necesară pentru a aduce un plus de dinamism comunităților din care fac parte”, a afirmat în declarația sa de azi, Kovács Péter, președintele executiv al UDMR, coordonatorul principal al campaniei electorale.

El este de părere că dorința comunităților locale se reflectă în faptul că, pe lângă oamenii experimentați din administrațiile publice locale, au fost desemnați și mulți candidați tineri, credibili, capabili să muncească eficient în interesul dezvoltării comunităților locale.

Scopul neschimbat al UDMR este de a-și păstra reprezentarea în administrațiile locale și județene, cu atât mai mult cu cât sentimentul de siguranță al maghiarilor a scăzut considerabil, iar rolul Uniunii este de a garanta apărarea intereselor și drepturilor comunității la toate nivelele de reprezentare.

În municipiul Satu Mare, candidatul nostru la Primărie este deputatul Kereskényi Gábor, iar la șefia Consiliului Județean Satu Mare din partea UDMR candidează senatorul Pataki Csaba. La Oradea, candidatul Uniunii la Primăria orașului este Huszár István, iar pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, candidatul nostru este Pásztor Sándor. În Timișoara, deputatul UDMR, Molnár Zsolt, va candida la Primăria municipiului, în timp ce, în județul Arad, Faragó Péter, şi în județul Sălaj, Szilágyi Róbert, sunt candidați la președinția consiliilor județene. Toți aparțin noii generații de politicieni, sunt membri marcanți ai comunităților din care fac parte și au o vastă experiență politică și profesională”, a detaliat președintele executiv.

Referitor la municipiul Cluj, el a declarat că actualul viceprimar, Horváth Anna, și-a asumat rolul și sarcina continuării reprezentării comunității maghiare.

Kovács Péter a vorbit în declarația sa și despre situația din Târgu Mureș, unde noii candidați vor și sunt capabili să își îndeplinească cu succes sarcina reprezentării comunității locale, alături de candidatul la funcția de primar al municipiului, Soós Zoltán.

 „Politica de resurse umane a Uniunii este scrisă de maghiari, de membrii comunității maghiare și nu de instituțiile statului, preocupate să demareze oricând anchete, împotriva oricui. Pe listele UDMR nu se va afla nici un candidat condamnat pentru fapte de corupție. Antal Árpád, Borboly Csaba și Ráduly Róbert trebuie să își continue misiunea de a munci pentru binele și progresul comunităților locale”, a subliniat președintele executiv al UDMR, referindu-se la candidatura politicienilor Uniunii, recent persecutați de unele instituții ale statului.

Potrivit noului calendar al desfășurării alegerilor, listele de candidați pot fi înregistrate până la data de 26 aprilie. Campania electorală începe oficial pe 6 mai, iar data alegerilor locale este 5 iunie.

 

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.