Un nou centru social în Satu Mare

23.05.2012 | Alegeri locale , Satu Mare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Un nou centru social în Satu Mare

Miercuri, 23. mai a avut loc la Satu Mare, inaugurarea centrului social Sf. Paul pe str. Lükő Béla, colţ cu str. Marsilia, instituţie înfiinţată de Organizaţia Caritas, ca a treia unitate de acest gen. La inaugurarea solemnă au participat şi primarul Iuliu Ilyés, şi preşedintele CJ. Csehi Árpád, care au salutat deschiderea centrului, cu importanţă deosebită atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţ.

„Organizaţia Caritas, prezentă la Satu Mare de 22 de ani, are relaţii deosebite cu Primăria încă din anul 1996, ceea ce vom susţine şi vom dezvolta şi în viitor, la fel ca şi colaborările cu celelalte organizații de acest gen din oraş. Pentru mine este o bucurie de fiecare dată când pe paleta serviciilor sociale asigurate de municipalitate apar noi unităţi sociale, întrucât este de datoria noastră să fim atenţi la problemele celor săraci și celor nevoiaşi. Colegii mei de la serviciile sociale publice din cadrul Primăriei se străduiesc în continuu să îndeplinească această obligaţie”- a afirmat Iuliu Ilyés, candidatul UDMR pentru un nou mandat la primăria municipiului Satu Mare.

Casa Sf. Paul s-a înfiinţat prin atenţia acordată nevoilor celor neajutoraţi, în cadrul căruia se vor organiza activităţi mai ales generaţiei tinere. Programele de aici vor fi coordonate de 7 specialişti.

La ceremonia de inaugurare episcopul de Satu Mare Schönberger Jenő a sfinţit casa, iar în încheiere, tineri voluntari au cântat imnul voluntarilor compus de ei în limba maghiară şi română.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.