Zilele libere acordate de Guvern se vor stabilii la începutul fiecărui an, conform unei inițiative a UDMR

13.03.2019 | Sărbătoare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Zilele libere acordate de Guvern se vor stabilii la începutul fiecărui an, conform unei inițiative a UDMR

Senatul a votat, în această săptămână, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect de lege al UDMR care prevede obligativitatea Guvernului de a stabili în fiecare an, până la data de 15 ianuarie, zilele lucrătoare care preced sau succed sărbători legale pentru care se acordă zi liberă.

”Actul normativ prevede și obligativitatea de a stabili zilele în care se vor recupera aceste minivacanțe”, precizează senatorul UDMR, Derzsi Ákos, membru al Comisiei pentru Muncă a Camerei superioare a legislativului.

Proiectul de lege vizează predictibilitatea în relația cetățenilor și a antreprenoriatului cu instituțiile publice, a subliniat necesitatea inițiativei liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

”Avem nevoie de mai multă predictibilitate în administrația publică. Determinarea zilelor lucrătoare pe tot anul ar veni în ajutorul cetățenilor care se adresează unor instituții publice, dar ar fi și în favoarea angajaților din aceste instituții care și-ar putea planifica, din timp, vacanțele”, a spus acesta.  

Dacă și Camera Deputaților va vota în favoarea inițiativei, Guvernul ar putea stabili zilele libere pe anul 2020 în ianuarie anul viitor. 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.