Korodi Attila

Interviurile Europa FM Interviurile Europa FM cu Korodi Attila

18.05.2011 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Interviurile Europa FM Interviurile Europa FM cu Korodi Attila

Deputatul UDMR Korodi Attila, a fost invitatul profesorului Daniel Barbu la emisiunea "Interviurile Europa FM" pentru o discuţie despre criza apărută în coaliţia de guvernare după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit legea privind aborgarea dreptului de a studia Istoria şi Geografia în limba maternă.

Korodi Attila consideră că, după convenţia PDL, a început o perioadă care pune la încercare coaliţia. El a menţionat faptul că premierul Emil Boc a dat asigurări ferme că această lege va fi blocată în Senat. Dar, pe lângă aceasta, deputatul UDMR, spune că adoptarea tacită din Cameră ridică problema seriozităţii în aplicarea programului de guvernare.

O altă modalitate de abordare a problemei ar fi ca, în comisiile de specialitate, legea să fie temporizată. Un argument foarte serios ar putea fi acela că, în acest moment, tocmai se aplică o reformă profundă a învăţământului. Ar fi deci logic să se aştepte o perioadă de aplicare a noii legi pentru a vedea în ce măsură apar probleme şi, abia apoi, să se judece oportunitatea unor eventuale modificări, printre care s-ar putea regăsi şi cele propuse de legea adoptată tacit.

O altă "piatră de încercare" a coaliţiei este statutul minorităţilor, pe care UDMR îl doreşte adoptat cât mai curând. Korodi Attila este optimist în această privinţă şi crede că nu vor apărea probleme.

Fişier audio:
Interviurile Europa FM Interviurile Europa FM cu Korodi Attila


Atenţie! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.