Kelemen Hunor

15.06.2011 |

Kelemen Hunor la Interviurile Europa FM

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost invitatul profesorului Daniel Barbu la emisiunea "Interviurile Europa FM", pentru o discuţie despre motivele liderilor maghiari de a respinge reorganizarea administrativă propusă de PDL şi despre eventualele soluţii ale blocajului apărut în coaliţia de Guvernământ.

Kelemen Hunor a explicat că, încă din 2009 UDMR a propus un proiect de reorganizare a regiunilor de dezvoltare economică. Legea a trecut tacit prin senat şi, în înţelegere cu PDL, UDMR a lăsat legea proprie să mai aştepte. Apoi, fără consultări reale, democrat-liberalii, au venit cu propunerea de a transforma regiunile de dezvoltare în mega-judeţe.

Preşedintele Uniunii nu neagă utilitatea unei reforme administrative dar contestă graba şi lipsa de rigoare a proiectului aflat acum în discuţie. Mai mult, actualele regiuni de dezvoltare sunt atât de ineficiente încât transformarea lor în judeţe ar fi o greşeală. UDMR propune o regândire totală a proiectului şi spune că, în forma actuală, nici măcar nu acceptă negocieri. Kelemen Hunor spune că eventualele discuţii pe această temă vor trebui să plece de la faptul că această formă trebuie abandonată. El spune că reorganizarea ar trebui să respecte realităţi din teritoriu, considerente etnice, istorice, economice ş. a. m. d.

Fişier audio:
Kelemen Hunor la Interviurile Europa FM

Atenţie! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.