Prima pagină > László Attila > număr articole: 13
Greva angajaților din sănătate este justificată
Greva angajaților din sănătate este justificată
02.11.2016 |

„Angajații sistemului sanitar vor salarii mai mari și un sistem de remunerare sustenabil. Cei care au studii similare, trebuie să beneficieze de același nivel de salarizare, de salarii egale”, a arătat László Attila, candidatul UDMR pentru Senat din județul Cluj. În opinia sa, greva celor din sănătate este justificată.


Învățământul centrat pe copil este obiectivul UDMR formulat de reprezentanții Uniunii la întrevederea avută cu ministrul Educației, la București (AUDIO)
Învățământul centrat pe copil este obiectivul UDMR formulat de reprezentanții Uniunii la întrevederea avută cu ministrul Educației, la București (AUDIO)
16.02.2016 | Educaţie

 Dezbaterea publică inițiată de Ministerul Educației, este un prilej foarte bun pentru a pregăti o reformă cuprinzătoare și o schimbare profundă de mentalitate în sistemul de învățământ românesc. Însă, înainte de toate, ar fi de dorit implementarea legislației aflate în vigoare, în special a prevederilor referitoare la învățământul în limba minorităților naționale. Este trist faptul că sistemul de învățământ din România este, în continuare, adeptul cantității în detrimentul calității actului educațional. Tocmai din acest motiv, UDMR încurajează reanalizarea planurilor cadru, deoarece nici variantele recent elaborate nu prevăd soluții concrete la problemele de fond ale învățământului românesc: elevii sunt, în continuare, suprasolicitați de programă și de orarul școlar. De asemenea, Legea Educației prevede ca, în cazul elevilor de la clasele cu predare în limba maghiară, să existe o metodologie specială de învățare a limbii române. Prin urmare, solicităm ministerului de resort să își îndeplinească sarcinile prevăzute de lege în acest sens și să elaboreze manuale adecvate pentru toate clasele de învățământ gimnazial și să adapteze cerințele examenelor de capacitate și de bacalaureat la nivelul acestora”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul consultării cu ministrul Educației, Adrian Curaj, întâlnire ce a avut loc luni, 15 februarie, la București.


Soluții în domeniul serviciilor medicale pentru copii
Soluții în domeniul serviciilor medicale pentru copii
27.05.2014 | Senat

La inițiativa președintelui Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități din Senat, Biró Rozália, senator UDMR, marți, 27 mai, Comisia de Sănătate Publică a Senatului a organizat Conferința cu tema ”Soluții în domeniul serviciilor medicale pentru copii.”